GSM-inzamelactie: Onze school denkt milieubewust! 

 

 Onze inzamelactie loopt stilaan ten einde......oude gsm's kunnen nog tot 11 maart ingeleverd worden.

 

Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie.  

Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Je kan deze toestellen deponeren in de inzamelbox in het ICT-lokaal of gewoon aan een juf of meester bezorgen.

Naast de mooie recyclagebijdrage die wij als school doen voor het milieu wil Proximus onze school ook graag belonen door ICT-materiaal te schenken dat aan een tweede leven begint. Afhankelijk van het aantal ingezamelde toestellen zullen wij een keuze kunnen maken uit de beste desktops, laptops of tablets die ze op dat moment kunnen aanbieden.

 

Waarom inzamelen?

Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.

Waarom op school?

95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar.
Door actief deel te nemen aan dit project ontdekt jouw zoon of dochter het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.

Waarom zo veel mogelijk?

Hoe meer toestellen we inzamelen:

  • hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd.
  • hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven.  Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.


Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op  www.goodplanet.be/gsm